Ce e un „freelancer”?

Credeai ca freelancerul este doar un lenes care sta acasa toata ziua, dar justifica asta cu o denumire pompoasa? Ei bine, chiar imi place sa te contrazic, deci: te inseli! Daca si-a ales domeniul potrivit, poate sa ne rada in nas de doua ori. O data pentru ca isi castiga banii cand vor muschii lui si ii castiga de acasa. Si inca o data pentru ca poate sa ia mai multi bani decat iau corporatistii uitati cu noptile pe la birouri.

Teoretic, freelancerul este o persoana care presteaza servicii fara un angajament pe termen lung. Practic, este un individ cu gura mare, plictisit de sistem si bun al naibii la ceva anume, sau ma rog.. ceva in genul.

Insa, plata pentru activitate variaza foarte mult. Freelancerii pot taxa la zi sau la ora, sau pentru fiecare proiect in parte. In loc de o suma forfetara sau taxa, unii au adoptat o metoda de stabilire a preturilor, pe baza valorii cu care clientul percepe rezultatele. Prin traditie, modalitati de plata pot fi inaintea predarii lucrarii, la incheiere, sau un procenta la inceput si restul dupa. Pentru mai multe proiecte complexe, un contract poate stabili un program de plata, pe baza succesului rezultatelor.

Iar freelanceri sunt multi, in multe domenii: programare, copywriting, web-design, muzica, traduceri, jurnalism, fotografie, contabilitate si imobiliare. Lista poate continua pentru ca numarul joburilor freelance este in continua crestere, in mare parte datorita popularitatii crescande a internetului in intreaga lume.

Articol preluat de aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s